Tre vinnare i HI:s apptävling

2012-01-24

Hjälpmedelsinstitutets (HI) apptävling är nu avgjord. En av idéerna som vunnit, ”SmartKalender”,  är en kalender med bildstöd som kan visualisera tiden. PTS bidrar, tillsammans med andra organisationer, med prispengar.

Intresset för tävlingen har varit stort med över 50 inskickade bidrag. Uppdraget var att utveckla appar som kan fungera som stöd för personer med kognitiva funktionsnedsättningar.

- Generellt var det en mycket hög nivå på tävlingsbidragen, säger Erika Dahlin på HI.

De tre vinnande bidragen är ”Aktiv assist”, individuellt anpassade videoinstruktioner, ”Om en bild”, verktyg för språkutveckling och ”SmartKalender”, en kalender med bildstöd som kan visualisera tiden.

I vinsten ingår coachning av en riskkapitalist och en expert på kognitiva funktionsnedsättningar för att kunna utveckla sin idé på bästa sätt. De tävlande får 10 000 kronor när det finns en färdig applikation.

Tävlingen, som går under namnet ”Developer challenge: Smart support för better life", startade den 15 september och pågick till 30 november.

Arrangörer är Almega/ IT & Telekomföretagen, Flexenita, Hjälpmedelsinsitutet, Innovationsbron, Kista Mobile & Multimedia Network, PTS, Tidningen Mobil och .Se (Stiftelsen för internetinfrastruktur).


Läs utförligare information om tävlingen på Hjälpmedelsinstitutets webbplats.

För mer information
Anna Boström, chef PTS enhet för konsumentfrågor, tfn: 073-644 55 23
PTS presstjänst, tfn: 08-678 55 55

Post- och telestyrelsen (PTS) bevakar områdena elektronisk kommunikation och post. Med elektronisk kommunikation avses telefoni, Internet och radio. Myndigheten arbetar för långsiktig konsumentnytta, långsiktigt hållbar konkurrens, effektivt resursutnyttjande och säker kommunikation. Läs mer på www.pts.se.