Hitta fler kakor med nya Hitta kakor

2012-03-20

I dag lanserar Post- och telestyrelsen (PTS) en uppdaterad version av e-tjänsten Hitta kakor. En av nyheterna är att tjänsten nu hittar och känner igen fler av de kakor som finns på webbplatsen.

Genom PTS e-tjänst Hitta kakor får du hjälp att hitta och identifiera kakor (cookies) på din webbplats.

I dag presenterar PTS en rad förbättringar av tjänsten. Till exempel analyserar tjänsten nu inte bara den sida som användaren anger, utan också andra sidor som finns på samma server. Tjänsten letar efter kakor och liknande funktioner på alla sidor som den hinner hämta under cirka 30 sekunder.

Den uppdaterade e-tjänsten kan också känna igen fler kakor än tidigare. Dessutom kan nu Hitta kakor skilja mellan så kallade förstaparts- och tredjepartskakor.

– Sedan juli 2011 ska alla webbplatsinnehavare informera om att kakor används och inhämta samtycke till att kakor används. Genom PTS e-tjänst Hitta kakor kan webbplatsinnehavaren få hjälp att identifiera vilka kakor som finns på webbplatsen, säger Annica Bergman, chef PTS nätsäkerhetsavdelning.

Länk till Hitta kakor

Mer information
Staffan Lindmark, PTS nätsäkerhetsavdelning, tfn: 073-644 57 36
PTS presstjänst, tfn: 08-678 55 55

Vad är kakor?

En kaka (cookie) är en liten textfil som webbplatser du besöker begär att spara på din dator. Kakor används för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan går att använda för att följa ditt surfande.

Mer information om kakor finns på PTS webbplats.