Lätt hitta internetleverantör med nya Bredbandskartan

2013-12-18

Ska du köpa internetabonnemang? I den nya versionen av Bredbandskartan kan du se vilka som säljer abonnemang där du bor. Du kan även se om din kommun har en bredbandsstrategi.

Bredbandskartan visar bredbandstillgången i Sverige. Bakom kartan står Post- och telestyrelsen (PTS) och Bredbandsforum. Nu finns det en ny version av Bredbandskartan. De två stora nyheterna är leverantörskartan och strategikartan.

Vem kan leverera internet där du bor?

På leverantörskartan kan du som funderar på att köpa internetabonnemang enkelt se vilka aktörer som kan leverera bredband där du bor. Skriv in adress, ort eller område så får du information om olika leverantörer och vilka tekniker de erbjuder, exempelvis fiber eller 4G, presenterade på en karta.

Har din kommun en bredbandsstrategi?

På strategikartan kan du se vilka kommuner och län som har, arbetar med eller saknar en bredbandsstrategi. Resultatet visas med grönt, gult eller rött ljus. Du kan även läsa strategin, om det finns en sådan. En bredbandsstrategi är viktig för utbyggnaden av bredband, och därmed för kommunens och länets utveckling.

Om Bredbandskartan

E-tjänsten Bredbandskartan bygger på uppgifter som PTS samlar in från bl.a. operatörer. Bredbandskartan uppdateras med nya uppgifter kontinuerligt. Kontakta oss gärna på bredbandskartan@pts.se och hjälp oss att förbättra informationen.

Bredbandskartan

För mer information
Kristina Lindbom, projektledare, PTS: 070-811 40 11
PTS presstjänst: 08-678 55 55