Internet


Post- och telestyrelsen (PTS) har tagit fram en modell som gör det möjligt att följa upp och prioritera olika insatser för att få fler individer att bli en del av det digitala samhället.

11 april 2024


Post- och telestyrelsen (PTS) och Myndigheten för digital förvaltning (Digg) bjuder in till ett forum i Stockholm för leverantörer av betrodda tjänster och e-legitimationer. Mötet äger rum den 7 maj 2024.

19 mars 2024


I januari 2025 väntas en ny cybersäkerhetslag träda i kraft. Post- och telestyrelsen (PTS) kommer då bli tillsynsmyndighet över ett antal olika sektorer. PTS bjuder därför in till ett informationsmöte senare i vår.

12 mars 2024


I juni 2025 måste banktjänster leva upp till EU:s krav på tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Detta kommer att gynna alla, men det kan kräva en del arbete. Välkommen till en kostnadsfri informations- och diskussionsträff den 9 april som vänder sig särskilt till alla som ansvarar för digitala banktjänster.

7 mars 2024


Brister i rutiner och processen är den vanligaste orsaken till inrapporterade integritetsincidenter. Det visar en sammanställning från Post- och telestyrelsen (PTS). Sammanställningen visar också att antalet säkerhetsincidenter har ökat från föregående år.

6 mars 2024


För att Sverige ska dra nytta av digitaliseringens möjligheter behöver arbetet för digital inkludering stärkas. Regeringen har gett PTS i uppdrag att föreslå insatser för att öka andelen individer som använder digitala tjänster. I vår delredovisning av uppdraget föreslår vi att PTS ska hålla ihop arbetet, där många aktörer behöver vara inblandade.

1 mars 2024


Nu kan aktörer lämna synpunkter och rapportera i det offentliga samrådet som pågår mellan 22 februari och 25 mars 2024. Tillsammans skapar vi byggnadsförteckningen som visar var det går att söka PTS bredbandsstöd.

22 februari 2024


Regeringen har utsett Post- och telestyrelsen (PTS) till en av tre behöriga myndigheter för EU:s förordning om en inre marknad för digitala tjänster. Samtidigt utses PTS till nationell samordnare enligt samma regelverk.

9 februari 2024


Post- och telestyrelsen (PTS) har granskat vilka rutiner Tele2 har kring identifiering och rapportering av integritetsincidenter. Granskningen visar att rutinerna är godtagbara.

22 januari 2024


Ny teknik etablerar sig bland de svenska bredbandstjänsterna, det visar Post- och telestyrelsens (PTS) statistik för första halvåret 2023.

15 december 2023