Jämför priser för mobilt Internet på Telepriskollen

2008-04-22

Nu är det enklare för konsumenter att jämföra priser och andra villkor för mobilt Internet på Telepriskollen. I en ny version av webbtjänsten som lanseras idag har bland annat uppgifter om mobilt Internet lyfts fram.

- Allt fler operatörer erbjuder abonnemang för mobilt Internet och antalet kunder har skjutit i höjden. Det är viktigt att konsumenter har tillgång till information om olika villkor och vad det innebär att surfa med olika typer av uppkopplingar, säger Olof Bjurö, chef för enheten för konsumentfrågor på PTS.

För mobilt Internet kan hastigheten skilja sig beroende på till exempel var användaren befinner sig, hur täckningen ser ut i området och abonnemangsformen. Därför finns, utöver prisuppgifter, även information om förutsättningar som påverkar användandet i prislistan för mobilt Internet.

En annan nyhet i den nya versionen av Telepriskollen är att man kan filtrera sökresultatet för fast telefoni så att endast de erbjudanden visas där SOS Alarm kan få uppgifter om varifrån man ringer ifall man ringer ett nödsamtal till 112.

Sedan PTS allmänna råd om tjänstekvalitet började gälla den 1 oktober 2007 har allt fler operatörer angett uppgifter om tjänstekvalitet för olika erbjudanden. Det kan handla om uppgifter om kundtjänstens öppettider, beräknad reparationstid vid fel eller om det är möjligt att ringa nödsamtal till 112.

Om Telepriskollen:

Telepriskollen tillhandahålls av PTS i samarbete med Konsumentverket och är en oberoende webbtjänst som hjälper konsumenter att jämföra priser för telefoni och Internet. Operatörerna ansvarar själva för att uppdatera sina prisuppgifter. Uppgifterna kontrolleras av PTS innan de publiceras.

Du hittar tjänsten på www.telepriskollen.se.

För mer information:
Olof Bjurö, chef för enheten för konsumentfrågor, tfn: 0708-11 40 05
PTS presstjänst, tfn: 08-678 55 55

 

Kommunikationsmyndigheten PTS bevakar områdena elektronisk kommunikation och post. Med elektronisk kommunikation avses telefoni, Internet och radio. Myndigheten arbetar med konsumentfrågor, effektiv konkurrens, effektivt resursutnyttjande och säker kommunikation. Läs mer på www.pts.se.