PTS Innovationsdag 2016

Den 1 juni 2016 gick PTS Innovationsdag av stapeln på Norra Latin i Stockholm. Det var en fullspäckad dag med många intressanta talare, innovationsutställning och mingel.

Dagen direktsändes med syntolkning och direkttextning. Sändningen från dagen kommer inom kort att finns på PTS youtube-kanal.

Har du idéer eller tankar inför nästa års PTS Innovationsdag är du välkommen att kontakta:

Charlotte Aleman,
Projektledare för PTS Innovationstdag
e-post: charlotte.aleman@pts.se
telefon: 073-644 56 93

 

Här är några utdrag ur 2016 års program:

Dagens moderator var Beata Wickbom, expert på digital kommunikation och har lång erfarenhet av att jobba med kreativa processer och affärsutveckling. Beata är även medgrundare till plattformen Hej Digitalt

Måns Möller, komiker och improvisatör, berättade med humor och allvar om hur det påverkade hans professionella liv när han blev förälder till ett barn med autistiskt syndrom.

Scandic Hotels tillgänglighetsambassadör Magnus Berglund pratade om att vilja möta behov av tillgänglighet, kommunikation och service för personer med funktionsnedsättning men även vilka utmaningar det finns i det för ett privat företag. Scandic har fått pris för bästa hotellkedja i världen inom tillgänglighet.

Tekniska muséet var en av vinnarna i PTS innovationstävling "Leka, lära, leva" med sitt tillgängliga besökssystem till den populära utställningen MegaMind. Projektledaren Anna Velander Gisslén berättade om hur de jobbade med en co-creation process och tog med sig tillgänglighetsperspektivet in i organisationen.

Anna Bergholtz, journalist, föreläsare, författare och känd som Sveriges första blinda filmrecensent i P3, berättade utifrån sitt unika perspektiv om möjligheterna och vinsterna med tillgänglighet. Anna har även belönats med Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera personer med funktionsnedsättning i samhället.

Kortfilmer och diplomutdelning till vinnarna i PTS innovationstävlingar 2015.

Paneldebatt om lösningar och möjliga vägar framåt för att uppnå ett inkluderande digitalt samhälle. Finns det möjligheter vi inte utnyttjat ännu? Vilka avgörande faktorer finns det som kan påverka privat respektive offentlig sektor till mer inkluderande verksamheter. I panelen medverkade:

  • Mattias Skoog, webbstrateg på Varbergs kommun och medgrundare till podcasten Offentligheten.se som handlar om webb och digitala medier i offentlig sektor
  • Petronella Panérus, CEO på reklambyrån Åkestam Holst och tidigare VD på den digitala kommunikationsbyrån Great Works
  •  Linnéa Berglund, interaktionsdesigner på Vendre som arbetar med e-handelsplattformar, användartester, konverteringsoptimering och interaktionsdesign.Om PTS Innovationsdag

PTS Innovationsdag arrangeras varje år av Post- och telestyrelsen och består av en halvdag med intressanta talare och prisutdelning för de som vunnit i PTS senaste innovationstävlingar. Arrangemanget samlar innovatörer och representanter från företag, intresseorganisationer och myndigheter som vill få mer kunskap, skaffa kontakter och stärka relationer.

 

För mer information kontakta
Charlotte Aleman, kommunikationsavdelningen, telefon: 073-644 56 93, e-post: charlotte.aleman@pts.se