PTS Innovationsdag 2014

Tisdagen den 27 maj 2014 gick PTS Innovationsdag av stapeln på Norra Latin i centrala Stockholm. Dagen direktsändes via länk och nu efteråt går det bra att titta på webbsändningen via länken längre ned.

Post- och telestyrelsen presenterade en eftermiddag fylld av intressanta talare, prisutdelning för 2013 års vinnare av PTS innovationstävlingar samt utställning och nätverksmöjligheter. Allt med fokus på utveckling av digitala tjänster för alla.

 

Teckenspråkstolkad webbsändning av PTS Innovationsdag 27 maj 2014

Klicka här om du vill titta på PTS Innovationsdag med teckenspråkstolkning

 

Från programmet:

Gabriella Ahlström var moderator för dagen

Författaren Sören Olsson berättade om sin annorlunda prins och om hur livet blir som det blir och inte alltid som man har tänkt

Pär Larshans, hållbarhetschef på Max, talade om "När rädsla för det främmande lätt leder till fördomar - hur ska man få kunna anställa personer med särkompetens?"

Erika Dahlin från Myndigheten för delaktighet (tidigare Hjälpmedelsinstitutet) talade om teknikstöd i skolan för elever med kognitiva funktionsnedsättningar

Ambika Hansell från dyslexilinjen på Sundsgårdens folkhögskola berättade om "Tio ord och en mening - metoder och arbetssätt på Sundsgårdens folkhögskola, läs-och skriv/dyslexilinjen"

Dessutom var det givetvis prisutdelning för vinnarna i de PTS senaste innovationstävlingar ”Leka, lära, leva” och ”Från studier till arbete”