Handel och betalning

Tävlingen avslutades 2012-02-20.

Under 2011 genomförde PTS innovationstävlingen "Arbete och utbildning". På den här sidan finns information om temat och länkar till de it-lösningar som har skapats via tävlingen.

Läs nyheten 2012-02-21:Fem vinnare i PTS innovationstävling Handel och betalning för alla.

Fem vinnare

Den 20 februari 2012 utsåg PTS fem vinnare i tävlingen. Vinnarna får finansiering från PTS för att genomföra sina projekt.

Här följer en kort presentation av vinnarna.

En betaltjänst för alla

Abuni tillhandahåller en kommersiell tjänst som vänder sig till alla konsumenter som vill kunna förenkla hanteringen av räkningar, framförallt vid mottagandet och betalningen av dessa.

Abuni får 2012 års Design för alla-utmärkelse. Det innebär att den tjänst Abuni utvecklar kan användas av många olika grupper, oavsett funktionsförmåga.

Läs Abunis slutrapport

Kontaktperson: Markus Aglander, 070 535 66 67
markus.aglander@abuni.se

Kvalitativ studie av e-handelsplatser

ETU har gjort en kvalitativ studie av valda moment på sex e-handelsplatser. På e-handelsplatser finns gemensamma moment, till exempel att hitta rätt produkt, att lägga produkter i varukorg, att registrera sig som kund och betala. Testerna har främst gjorts med användare med särskilda behov samt expertkontroll utifrån WCAG:s riktlinjer.

Läs ETU:s slutrapport

Kontaktperson: Stina Johansson, 0708-80 70 07
stina.johansson@etu.se

Studie i e-handel

Funka NU:s projekt, där de skulle genomföra en studie av e-handelswebbplatser ur tillgänglighetsperspektiv, avbröts i förtid.

Kontaktperson: Stefan Johansson, 08-555 770 60
stefan.johansson@funkanu.se

Mat för alla

Projektet ska utveckla en tjänst som erbjuder möjligheten att från sin befintliga tv kunna beställa och betala mat (ingredienser och färdiga rätter) och få den levererad till sitt hem. Tjänsten är till för personer som av olika anledningar har svårt att göra detta med de lösningar som i dag finns på marknaden.

Kontaktperson: Claes Hessel, 0704-958462
claes.hessel@kf.se

Öppen handel

Pitney Bowes har utvecklat en kartbaserad mobilapp, Öppen Handel, med information om restaurangers, kaféers och butikers fysiska utformning för tillgänglighet. Användaren kan bidra till innehållet i appen genom att fota ett motiv som kan påverka tillgängligheten postivt eller negativt. Informationen presenteras i ett anpassat gränssnitt och rör bland annat tillgänglighet vid hållplatser, närhet till handikapparkering och liknande.

Appen Öppen Handel finns både i Appstore och Google Play. Sök på Öppen Handel i Appstore.  

Läs Pitney Bowes slutrapport.

Kontaktperson: Håkan Karlsson, 08-578 771 10
hakan.karlsson@pb.se

Bakgrund

Här finns mer information om PTS innovationstävling "Handel och betalning för alla".

Frågor?

Om du har frågor kan du kontakta PTS kontakttelefon för innovationstävlingen, tel. 08-678 55 52, e-post innovation@pts.se