Aktiviteter

PTS genomför ett antal aktiviteter kring IPv6.

Tidigare aktiviteter

Regeringsuppdrag om IPv6

PTS har genomfört ett uppdrag från regeringen att bevaka och påskynda myndigheternas införande av IPv6, det nya internetprotokollet som krävs för att tjänster ska fungera även när de gamla IPv4-adresserna tagit slut.

Klicka här för att läsa PTS redovisning av projektet.

Seminarium om IPv6

Tillsammans med .SE anordnade PTS ett seminarium om att införa IPv6. Seminariet ägde rum  9 oktober 2013 och riktade sig till främst myndigheter och kommuner.

Läs om seminariet här

Klicka här för att läsa inbjudan och program.

PTS på KommITs Teknikdagar

PTS har medverkat på KommiITs teknikdagar "It i verkligheten", den 24-25 september 2013 på Nordic Light Hotel i Stockholm. Läs mer på  http://www.kommitskonferens.se/teknik2013/

PTS på Internetdagarna

PTS har deltagit på Internetdagarna, 25-26 november, för att prata om IPv6. Läs mer på http://internetdagarna.se/.

PTS har infört IPv6

Som en av de första statliga myndigheterna har PTS infört IPv6 vid sidan av det gamla IPv4. Det innebär att både datorer som använder IPv4 och de som använder IPv6 kan nå PTS webbplats www.pts.se.

Seminarier om IPv6

PTS på Offentliga rummet, 28-30 maj 2013

PTS har medverkat på konferensen Offentliga rummet för att informera om IPv6.

Mer information: http://www.offentligarummet.se/

PTS på konferensen Kommits 23-25 april 2013

Den 25 april genomförde PTS ett seminarium på konferensen Kommits, som arrangeras i Örebro. Kommits är en konferens om it-frågor som vänder sig till främst kommuner.

Under seminariepasset kommer PTS att informera om IPv6 och hur kommuner kan agera vid ett införande av IPv6.

Mer information finns på Kommits webbplats.

Seminarium om IPv6 den 9 mars 2011

Den 9 mars 2011, på Clarion Hotell i Stockholm anordnade kommunikationsmyndigheten PTS, .SE och E-delegationen ett heldagsseminarium kring IPv6. Syftet med seminariet var att ge konkreta tips och berätta om erfarenheter vid införande av IPv6.  

Klicka här för att se presentationer från seminariet.

Seminarium om IPv6 den 16 juni 2010

Den 16 juni 2010 anordnade PTS och .SE ett endagsseminarium för offentlig sektor om nyttan med ett tidigt införande av IPv6.

Utbildningar i IPv6

Tekniker och it-chefer i ett 30-tal kommuner i landet fick under 2009 utbildning i vad IPv6 (och DNSSEC för säkrare domännamnssystem) är och hur de kan införa de nya teknikerna i den egna organisationen. Utbildningen skedde på initiativ av PTS, SSNf och .SE som också stod för kostnaden.