PTS är Sveriges modernaste myndighet

2015-11-03

Post- och telestyrelsen (PTS) har utsetts till Sveriges modernaste myndighet av Kvalitetsmässan.

Kvalitetsmässan driver utmärkelsen Sveriges modernaste myndighet tillsammans med Näringsdepartementet, PwC, VINNOVA, Naturvårdsverket, ST och Saco-S.

Juryns motivering löd:

“Här vågar man ompröva det invanda och lever innovationer i vardagen. Misstag leder till lärande och utveckling. Man har en strukturerad process för omvärldsbevakning som löper hela året, inga hyllvärmarrapporter eller oanvända strategier accepteras.

För att råda bot på komplexa uppdrag och omvärldsrelationer införde man en guide för legala vägval. Det blir lättare att göra rätt och tar bort friktion. Det finns en stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kapacitet, kombinerat med ett strukturerat arbete för att utveckla den statliga kompetensen.”

– Det är medarbetarna som gör oss till Sveriges modernaste myndighet. Vi arbetar inom ett område i ständig utveckling där det finns stora möjligheter och utmaningar. Våra kompetenta medarbetare arbetar ständigt och engagerat med frågor som effektivitet, förnyelse, innovation och hållbar utveckling, säger Göran Marby, generaldirektör för PTS.

Tävlingen Sveriges modernaste myndighet instiftades 2009 och premierar effektiv service, engagerade medarbetare, förnyelse och innovation samt en hållbar och miljömedveten utveckling. Syftet med utmärkelsen är att främja en utveckling av statliga myndigheter i linje med målen för den statliga förvaltningspolitiken.

Utmärkelsen delades ut av civilminister Ardalan Shekarabi den 3 november på Göteborgsoperan.

Läs pressmeddelandet från Kvalitetsmässan

Mer information
Richard Källstrand, ansvarig för PTS kandidatur: 073-066 57 31
Malen Wallén, projektledare för PTS kandidatur: 073-644 57 47
PTS presstjänst: 08-678 55 55