Inbjudan till informationsmöte i Lycksele om hur EU:s bredbandsmål kan uppnås till 2020

2016-09-09

Post- och telestyrelsen (PTS) vill tillsammans med Region Västerbotten, Vilhelmina kommun och AC-Net genomföra en pilotstudie för att undersöka hur EU:s mål om att alla ska ha tillgång till bredband med 30 Mbit/s år 2020 ska uppnås. Ett mål med pilotstudien är att hitta innovativa lösningar som kan användas på många olika platser i landet och därmed främja bredbandsutvecklingen.

Därför vill arrangörerna samla teknikföretag, teleoperatörer, innovatörer och andra intressenter för ett informationsmöte och en workshop som bygger på den faktiska situationen i Vilhelmina kommun. Utifrån ett antal typområden i kommunen som valts ut ger vi deltagarna möjlighet att vid informationsmötet och workshopen redovisa tänkbara lösningar för hushåll och företag i sådana områden, förutsatt att dessa i dagsläget inte har tillgång till bredband på 30 Mbit/s via vare sig via fiber eller radio.

Flera aktörer har anmält sig såsom Huawei, Telenor, Teracom, Wantech och Vixor men även Lunds Universitet samt flera kommuner.

Är du, din kommun eller ditt företag intresserad av att komma och lyssna vad dessa aktörer har för förslag på lösning? Till informationsmötet den 20 oktober i Lycksele finns det fortfarande möjlighet att anmäla sig fram till den 3 oktober.

Läs mer om projektet.

Anmälan och frågor skickas till workshop30MB@pts.se

Har ni frågor, kontakta PTS projektledare Christian Höglund på christian.hoglund@pts.se eller telefon 08-678 56 68