En särskild posttjänst för äldre eller personer med funktionsnedsättning

PTS vill säkra postservicen så att de som har störst behov av närhet till posttjänster ska få det, oavsett om du bor i eller utanför tätort.

Möjlighet att få utdelning i anslutning till din bostad i vissa fall

Är du över 80 år eller har en varaktig funktionsnedsättning har du möjlighet att ansöka om ”särskild posttjänst”. Alla i hushållet måste uppfylla kraven på att vara minst 80 år eller ha en varaktig funktionsnedsättning som gör det svårt att hämta posten vid ordinarie postanordning.

Tjänsten syftar till att hjälpa de personer som har svårt att ta sig till sin ordinarie postanordning. Ansök om ”särskild posttjänst” och få din post utdelad närmare din bostad.

Bor du utanför tätort och uppfyller kraven för särskild posttjänst, kan lantbrevbäraren i vissa fall ta med paket eller hämta dina postförsändelser.

Målgrupp

Tjänsten vänder sig till personer som är över 80 år eller har en varaktig funktionsnedsättning som gör det svårt att hämta posten vid sin ordinarie postanordning.

Om tjänsten

Tjänsten innebär att all post delas ut i direkt anslutning till bostaden t.ex. vid tomtgräns. Det gäller oavsett vilken operatör som delar ut posten och oavsett om du bor i eller utanför tätort.

Hur får jag tillgång till tjänsten?

Du ansöker om tjänsten hos närmaste brevbärarkontor eller din lantbrevbärare. Postnords kundservice kan hjälpa dig med kontaktuppgifter via telefon 0771-33 33 10 eller kundservice.privat.se@postnord.com.

Hela hushållet måste uppfylla villkoren för att du ska få tjänsten

För att beviljas tjänsten måste alla i hushållet vara minst 80 år eller ha en varaktig funktionsnedsättning som gör det svårt att hämta posten i ordinarie postanordning.

Kundservice

Postnords kundservice har öppet mellan klockan 08 - 17 på vardagar via telefon 0771-33 33 10 eller e-post: kundservice.privat.se@postnord.com.

Mer information om tjänsten utanför tätort finns på Postnords webbplats.