Wifi-samtal

Wifi-samtal kan på vissa platser användas där människor upplever dålig täckning via mobilnät och på sådant sätt förbättra inomhustäckning för tal. Oavsett om du är hemma, uppe i luften eller under jorden – med wifi kan du ringa från platser som inte har täckning via mobilnät.

Så funkar wifi-samtal

Har du platser i ditt hem där du önskar att täckningen var bättre? Kanske i den energisnåla nyproduktionen eller på källarkontoret? Wifi-samtal ger dig möjligheten att prata på fler platser utan att tappa täckningen. Wifi-samtal fungerar endast i Sverige. 

Så gör du

Operatörerna har redan förberett ditt abonnemang för wifi-samtal och det är inget du behöver betala extra för. Se bara till att din mobil är uppdaterad med den senaste mjukvaran. De största tillverkarna har aktiverat wifi-samtal på utvalda modeller och antalet mobiler som stöds ökar successivt.

  1. Uppdatera mobilen när det är dags
  2. Slå på wifi-samtal under inställningar
  3. Nu kan du prata där du inte haft täckning via mobiltäckning/haft dålig täckning via mobiltäckning tidigare

Så länge du har 4G-täckning kommer samtalet fortsätta i mobilnätet om du tappat wifi. Det smidiga här är den gränslösa övergången mellan wifi och 4G. När ett samtal har kopplats upp via wifi-nätet och användaren rör sig utanför wifi-nätverkets täckningsområde så tar 4G-nätet över automatiskt utan att samtalet bryts. Däremot kommer samtalet brytas om du bara har 2G- eller 3G-täckning i mobilnätet eftersom 2G och 3G inte stödjer ip-telefoni.