Digitalhjälpen

Vägledning och tips för en lättare vardag.

Scrolla ner Scrolla ner

Tre vägar till hjälp

Illustration av mobiltelefoner och bankdosa.

Tips på digitala tjänster

Umgås, beställa mat, betala räkningar och få hjälp med tekniken. Allt detta kan du göra digitalt. Här finns tips på tjänster och webbplatser som hjälper dig vidare.

Tips på digitala tjänster
Illustration av en mobiltelefon, ett diplom och en penna.

Tips på kurser och inspiration

Här hittar du kurser, material och annat inspirerande innehåll som stärker din digitala kompetens, och hjälper dig att utforska dina möjligheter.

Tips på kurser och inspiration
Illustration av en dator som visar en checklista.

Guider för digitala tjänster

Här finns vägledning, goda råd och steg-för-steg-guider som förklarar hur du använder några digitala tjänster som kan göra vardagen lite lättare.

Guider för digitala tjänster

En lättare vardag

Umgås, handla mat, betala räkningar, se på TV eller läsa tidningen. Det mesta som du kan göra i det verkliga livet kan du även göra digitalt. På Digitalhjälpen hittar du tips om användbara tjänster och praktiska guider för att komma igång.

Håll avstånd. Behåll kontakten.

Vi är många som vill men inte kan träffas fysiskt numera. Då går det till exempel att umgås med hjälp av videosamtal. Vi visar dig hur det går till.

Guider för digitala tjänster
Två personer som tittar på en surfplatta

Tips och stöd för vård- och omsorgspersonal

När man ska hjälpa andra kan man ibland behöva en hjälpande hand själv. Här hittar du praktiska tips, diskussionsforum, föreläsningar och mycket annat som hjälper dig stötta andra i en alltmer digitaliserad värld.

Tips för vård- och omsorgspersonal

Om Digitalhjälpen

Digitalhjälpen finns för att minska det digitala utanförskapet. En sida med vägledning och tips som hjälper digitala nybörjare att förstå och använda digitala tjänster och verktyg.

Om Digitalhjälpen
Senast uppdaterad: 3 december 2020