Nyheten publicerades 2024-05-14 Om PTS

Välkommen till nya pts.se

Soligt fält med växter.

Från den 14 maj har Post- och telestyrelsen en ny webbplats. Vi har gått från runt 800 till 200 sidor och det har blivit förändringar med ny design, innehållsstruktur och funktionalitet. Våra besökare ska lättare kunna hitta och förstå informationen samt få vägledning att göra rätt.

Med den nya webbplatsen går vi ifrån målgruppsingångarna Bransch och Privat. Det gör att vi slipper ha flera webbsidor med identisk information. Vi har också rensat bort utdaterat och alltför detaljerat innehåll. Korta sidor har slagits ihop och bearbetats till en sida. Som stöd har vi bland annat jobbat med data för vad våra besökare verkligen efterfrågar.

Lättare att hitta rätt

Vi har bearbetat innehållet enligt nya riktlinjer för att det ska vara anpassat till besökarna på pts.se. De ska kunna hitta, förstå och få vägledning att göra rätt när de använder vår nya webbplats.

– Tack vare ett genomarbetat innehåll blir det lättare för dig som besökare att hitta rätt information via både sökfunktion och navigering i strukturen, förklarar Peter Ekstedt, projektledare.

Ökad tillgänglighet

Vi har förbättrat tillgängligheten på webbplatsen tack vare bland annat klarspråksanpassade texter och sökmotoroptimerat innehåll. Vi har prioriterat vilka dokument vi har på nya pts.se för att underlätta för besökarna att hitta korrekt, relevant och aktuell information. 

Anmäl dig på nytt för att prenumerera på nyheter

Du som vill fortsätta prenumerera på våra nyheter behöver anmäla dig på nytt.

På nya webbplatsen har du också möjlighet att prenumerera på evenemang.

Prenumerera på nyheter

Prenumerera på evenemang

Du som prenumererar på nyhetsbrev behöver inte göra någonting för att fortsätta prenumerera. 

Fortsatt utveckling efter lansering

Efter lansering följer vi upp och analyserar hur den nya webbplatsen används.

– Det ger oss förutsättningar för att vidareutveckla pts.se och göra den ännu bättre för dig som besökare, säger Peter Ekstedt.

Mer information

Välkommen till vår nya webbplats!