Bransch

Nedan finns aktuella ämnen som många är intresserade av. Du kan också välja vilket område du vill läsa mer om bland länkarna i menyn.

Mast E-tjänster

Här hittar du alla våra e-tjänster, bland andra Frekvensplanen, Statistikportalen samt Bredbandsstöd.

Fiberkablar Bredbandsstöd

I PTS uppdrag ingår att se till att bredbandsstödet får en god spridning över hela landet samt att olika typer av aktörer kommer ifråga för stöd.

Människor vid datorer Prenumerera på nyheter från oss

Visste du att du kan få nyheter från oss direkt till din inkorg i mejlen?

Profilbild för digin.nu Få hjälp med digital tillgänglighet

På digin.nu hittar du verktyg för att följa tillgänglighetskraven och arbeta effektivt med digital tillgänglighet.

Nyheter

12 maj 2022

Ansökan till PTS bredbandsstöd 2022 har öppnat. Närmare 1,3 miljarder kronor kommer delas ut. Vi är redo att hantera de frågor som du ställer i PTS portal där du även hittar byggnadsförteckningen.

19 april 2022

Svenskarnas nya kommunikationsvanor innebär möjligheter och utmaningar för postmarknaden. För att möjliggöra en hållbar posttjänst behöver förändringar ske. Det konstaterar Post- och telestyrelsen (PTS) i årets rapport Svensk postmarknad.

13 april 2022

Intrång i röstbrevlådor och utlämnande av hemliga nummer till nummerupplysningstjänster var de mest allvarliga integritetsincidenterna under 2021. Systemfel orsakade av strömavbrott var den vanligaste driftstörningen. Det visar PTS rapport om incidenter och tillsyn på området säker kommunikation för 2021.

31 mars 2022

Satellitlösningar kommer att vara avgörande för att nå regeringens bredbandsmål. Den bedömningen gör Post- och telestyrelsen (PTS) i en ny rapport.

29 mars 2022

Post- och telestyrelsen (PTS) startar på regeringens uppdrag ett nytt forum, IPv6-forum, med målet att öka införandet av IPv6-adressering i Sverige.

28 mars 2022

Fiberutbyggnaden fortsätter och 96 procent av hushåll och företag kan nu få snabbt bredband. Utbyggnaden av fiber utanför tätort ökar snabbast. Det visar Post- och telestyrelsens (PTS) rapport PTS mobiltäcknings- och bredbandskartläggning 2021.